Kaše sú úplne ideálny spôsob, ako začať deň. Plné živín a energie, ktorú potrebujeme na naštartovanie úspešného dňa. Zároveň varená strava podporuje tráviaci oheň agni a ako je známe už tisícky rokov, základom dobrého zdravie je fungujúce trávenie.
Pšeno ako základná surovina v tomto recepte navyše dodá telu potrebnú výživu a vďaka tomu, že je zásadité, znižuje prekyslenie organizmu. Je tiež prirodzene bezlepkové a obsahuje komplex vitamínov B(okrem B12, ktorý ako jediný nie je obsiahnutý v rastlinnej strave), železo, draslík, horčík aj zinok.
Pšenová kaša s hruškou
Ingrediencie:
- pšeno
- voda alebo rastlinné mlieko
- hruška
- 100% arašidové alebo iné orechové maslo(ja som použila pistáciové)
- javorový sirup/agáve/ďatlový sirup...
- štipka soli
- škorica
Inštrukcie:
- Dám variť vodu alebo mlieko(zhruba dvoj až trojnásobné množstvo ako pšena, podľa toho akú hustú chcem) a medzitým si premyjem za hrsť pšena v sitku a pokrájam hrušku. Ked zovrie voda, pridám štipku soli a vložím pšeno aj s hruškou a varím spolu pod pokrievkou zhruba 15 minút na nízkom stupni. Po uvarení pridám lyžicu orechového masla, osladím sirupom a posypem škoricou.
Poznámky:
Príprava je ozaj veľmi jednoduchá, zaberie mi pár minút a kým sa varí kaša, môžem sa vychystať kam potrebujem:)