NezaradenéRecepty pre zdravie

Pšenová kaša s hruškou

Kaše sú úplne ideálny spôsob, ako začať deň. Plné živín a energie, ktorú potrebujeme na naštartovanie úspešného dňa. Zároveň varená strava podporuje tráviaci oheň agni a ako je známe už tisícky rokov, základom dobrého zdravie je fungujúce trávenie.

Pšeno ako základná surovina v tomto recepte navyše dodá telu potrebnú výživu a vďaka tomu, že je zásadité, znižuje prekyslenie organizmu. Je tiež prirodzene bezlepkové a obsahuje komplex vitamínov B(okrem B12, ktorý ako jediný nie je obsiahnutý v rastlinnej strave), železo, draslík, horčík aj zinok.

Pšenová kaša s hruškou

Čas prípravy: 5 minúty

Čas varenia: 15 minúty

Celkový čas: 20 minúty

Kategória: Raňajky

Servings: 1 osoba

Pšenová kaša s hruškou

Ingrediencie:

  • pšeno
  • voda alebo rastlinné mlieko
  • hruška
  • 100% arašidové alebo iné orechové maslo(ja som použila pistáciové)
  • javorový sirup/agáve/ďatlový sirup...
  • štipka soli
  • škorica

Inštrukcie:

  1. Dám variť vodu alebo mlieko(zhruba dvoj až trojnásobné množstvo ako pšena, podľa toho akú hustú chcem) a medzitým si premyjem za hrsť pšena v sitku a pokrájam hrušku. Ked zovrie voda, pridám štipku soli a vložím pšeno aj s hruškou a varím spolu pod pokrievkou zhruba 15 minút na nízkom stupni. Po uvarení pridám lyžicu orechového masla, osladím sirupom a posypem škoricou.

Poznámky:

Príprava je ozaj veľmi jednoduchá, zaberie mi pár minút a kým sa varí kaša, môžem sa vychystať kam potrebujem:)

https://mayajoga.sk/psenova-kasa-s-hruskou/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

12 − six =