Tento recept na cícerové kari je pre milovníkov exotickej kuchyne, nie každému sadne, ale ja mám pre tento typ jedál slabosť. Sú rýchle, ľahko stráviteľné a neskutočne mi chutia. No a tá vôňa…odporúčam vyvetrať, ak má prísť návšteva:))
Cícerové kari s ryžou
Ingrediencie:
- cícer
- brokolica
- červená paprika hrubostenná
- mrkva(ja som nemala, tak som dala petržlen, ale viem, že nie každý ho má v oblube)
- pór
- kokosová smotana(kupujem v dm)
- olej
- sójová omáčka, kari korenie, čierne korenie, paprika, cesnak
- ryža(basmati, jasmínová)
Inštrukcie:
- Cícer si deň vopred namočíme, alebo môžeme použiť zaváraný. Na oleji opražím na kolieska nakrájaný pór, pridám mrkvu alebo petržlen, prípadne oboje(tiež nakrájané na kolieska) a cícer. Osolím, okorením a zalejem trochou vody. Nechám 10 až 15 minút dusiť, potom pridám brokolicu a nakrájanú červenú papriku a dusím ďalších 5 minút. Na koniec vlejem kokosovú smotanu, chvíľu ešte povarím a po odstavení môžem pridať pretlačený cesnak. Podávam s uvarenou ryžou.