Recepty pre zdravie

Šošovicové fašírky s opekanými zemiakmi

Šošovica je za mňa absolútnou kráľovnou strukovín. Varím z nej skoro stále, či už polievky, nákypy, alebo napr. takéto fašírky. Úžasne nahrádza mleté mäso, ak máte akýkoľvek recept s mletým mäsom, stačí ho nahradiť šošovicou a máte vegetariánsku, či dokonca vegánsku verziu.

Je tiež rýchla na prípravu, netreba ju celú noc namáčať, stačí pár hodín a potom je za polhoďku uvarená. 100 g suchej šošovice obsahuje až 25 g bielkovín a len 1,4 g tuku, takže ju môžete hojne konzumovať, aj keď tvarujete:)

Šošovicové fašírky s opekanými zemiakmi

Kategória: Recepty pre zdravie

Šošovicové fašírky s opekanými zemiakmi

Ingrediencie:

  • 1 hrnček šošovice
  • mrkva
  • petržlen
  • chia semiačka(nemusia byť)
  • pohánková múka(alebo akú máte doma)
  • cibuľa
  • cesnak
  • čierne korenie, červená paprika, majoránka
  • olej

Inštrukcie:

  1. Polievkovú lyžicu chia semiačok zalejeme trochou vody a necháme napučať.
  2. Namočenú šošovicu uvaríme v mierne osolenej vode spolu s nakrájanou mrkvou a petržlenom do mäkka. Medzitým si na oleji opražíme cibuľku. Keď je šošovica so zeleninou hotová, zlejeme vodu a zmes vidličkou roztlačíme. Pridáme opraženú cibuľku, napučené chia semiačka, dosolíme a okoreníme podľa chuti a zahustíme múkou. Zo zmesi vytvarujeme fašírky, obalíme v múke a buď vypražíme na oleji, alebo poukladáme spolu s nakrájanými zemiakmi na plech a pečieme vo vyhriatej rúre zhruba 10 až 15 minút z každej strany.
https://mayajoga.sk/sosovicove-fasirky-s-opekanymi-zemiakmi/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

twelve − five =